Anjas Blogg

Anjas Blogg

Om meg

Jeg er en 1972-modell priviligert med 2 flotte gutter, 1990 og 1993-modell.

Slik sorterer jeg livet: Aktiviteter med guttene: Glede, latter, trivsel, lærerikt, kreativt, inspirerende, osv. Turer i skogen: Alle bekymringer fordufter. Quilting : Konsentrasjon, avslapping, høre på TV, terapi... Strikking :Når jeg ser på TV, pådriver til lekser og div.,morgensyssel før dagen starter. Hekling : Jeg er på ferie. Foto : overalt og alltid. Husarbeid : Lytter på musikk eller bok. Bilkjøring : Tenker ut løsninger på ting og tang. Matlaging : Kjærringa er verst den dagen hun baker.....

Jeg strekker meg etter og verdsetter verdier/egenskaper som : være en god mor og venninne, tålmodighet, respekt, kjærlighet, ærlighet, vennskap, tilegne seg kunnskap om mennesker og godta hver enkelt for den de er, ha god moral m.m.

Se også min hjemmeside www.anjahsh.no

S-Varanger

Ferien 2010

Konglomerat

DiversePosted by Anja Helen Storø Hansen Thu, June 10, 2010 09:03:24

Konglomerat kommer av latin og betyr blanding, og konglomerat er en blandingsbergart, men den kan regnes som en sedimentær bergart. Den blir skapt ved at leire og småstein blir kittet sammen, så blir disse forsteinet. Steinen er veldig lett å kjenne igjen, på grunn av det spesielle utseende. Det er steiner i selve steinen.

Blandingsbergarten blir dannet ved at strand eller grus fra elver, eller eldre bergarter har vært liggende finkornet i grunnmassen. Grunnmassen kommer fra leire, avsetninger i havbunnen og som har blitt brakt ned i jordskorpa. Ved høy temperatur og trykk har laget med avsetninger blitt omdannet, sementert eller forsteinet. Bitene fra blandingsbergarten kan være fra større blokker og ned til 2 mm store steiner.
Det er også en annen dannelse måte. Det er når denne blandingsbergarten finnes uten en finkornet grunnmasse av leire. Men hvor åpne hulrom i bergarten har blitt fylt med mineraler i seneren tid. Disse mineralene kan være for eksempel kalsitt eller kvarts.

Bildene har jeg tatt i Brattli-bakken i Pasvik.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.